Wat ziet u in het Grote Kerkhof?

Wat ziet u in het Grote Kerkhof?

Bron: brief gemeente Deventer

Zie ook reportage RTV Oost: klik hier


Beste bewoner / ondernemer,

De komende maanden willen we met u kijken naar de kwaliteiten van het Grote Kerkhof. Wat betekent het plein voor u als bewoner of ondernemer? Om daarover met u in gesprek te komen beginnen we heel dicht bij het plein. Aankomende week gaan we namelijk het dagelijks leven van het plein in kaart brengen door van 13 op 14 mei te kamperen op het Grote Kerkhof. Een stadsantropologe en een stadssociologe van het bureau STIPO ontvangen u graag midden op het plein. Komt u een kopje koffie bij ze drinken?

Nieuwe beleving
Begin dit jaar is het Grote Kerkhof autoluw geworden. Op het plein kan niet meer worden geparkeerd. De ontstane ruimte geeft een nieuwe beleving aan het plein. Lekker van het zonnetje genieten op een bankje, een potje voetbal spelen met je collega’s, een evenement of activiteit organiseren of je uitgenodigd voelen om wat te gaan drinken op een terras: er zijn allerlei mogelijkheden voor het Grote Kerkhof die de Deventer binnenstad aantrekkelijker kunnen maken.

Gezamenlijk beeld voor invulling Grote Kerkhof
De gemeente Deventer heeft bureau STIPO gevraagd om samen met bewoners, ondernemers en bezoekers te kijken naar de identiteit van het Grote Kerkhof en naar de wensen van de gebruikers. In mei en juni organiseren we verschillende momenten en acties, waarop we met u in gesprek gaan. Ook leggen we onze oren overal in het gebied te luister. Dit gezamenlijke beeld gebruiken we als uitgangspunt voor de invulling van het plein – hoe de inrichting van het Grote Kerkhof eruit komt te zien en wat er te doen valt.

Maar eerst gaan we kamperen!
Kom op 13 of 14 mei langs bij onze kampeerplek en vertel wat u ziet in het Grote Kerkhof! Graag tot dan!

Meer weten?
Wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over de aanpak van bureau STIPO, neem dan contact op met stadsantropoloog Renée Miles Rooijmans van bureau STIPO: renee.rooijmans@stipo.nl of met projectmanager Hester Scholten van de gemeente Deventer: h.scholten@deventer.nl.

Met vriendelijke groet,

Hester Scholten,
Projectmanager Grote Kerkhof

1 Reactie
  • NicovanEsmond
    Geplaatst op 10:32h, 03 juni

    Ik ben benieuwd tot welke voorlopige conclusies het bureau STIPO komt voor mogelijk gebruik en/of inrichting van het Grote Kerkhof. In de gesprekken die Renée Rooijmans heeft gevoerd en waarvan ik er enkele heb gevolgd, is een scala van suggesties gedaan, rijp en groen en soms zeer tegenstrijdig. Maar het blijft naar mijn mening wel zaak van de aan- en omwonenden van de Nieuwe Markt er op toe te zien dat door concentratie van de aandacht (en geld?) op het Grote Kerkhof de beoogde herinrichting van der Nieuwe Markt (en de Stromarkt) niet nar de achtergrond verdwijnt.