1e bijeenkomst fietsfestijn op 31-8

Fietsfestijn | Fietsparkeren Deventer

1e bijeenkomst fietsfestijn op 31-8

Kom zaterdag 31 augustus naar de 1e bijeenkomst van…

Het Fietsfestijn

Een feest in de openlucht ter ere van de fiets(-parkeerplekken) 

 

Bijeenkomst 1 | Fietsparkeren in de buurt

 

Wanneer: 31 augustus 2019  |  14:00 tot 16:00 uur

Waar: in de bibliotheek (begane grond Stromarkt 18)

“het verzamelen van alle ideeën”

We zoeken antwoord op de vraag: “Wat is je beste idee om het fietsparkeren te verbeteren op de Nieuwe Markt, Stromarkt en het Grote Kerkhof? Een idee dat we met de buurt voor een weekend kunnen realiseren?”.

 

Aanleiding

Met een aantal bewoners in de buurt, hebben we op 2 juli 2019 een pitch/prijsvraag gewonnen van 2000 euro. We willen dit geld gebruiken om een aantal ideeën te gaan testen in de openbare ruimte om het fietsparkeren in de buurt te verbeteren. Met tijdelijke materialen en een tijdelijke installatie willen we in een weekend in oktober kijken of we oplossingen beter kunnen maken. Alle ideeën en verbeteringen willen we uiteindelijk aan de gemeente Deventer presenteren.

 

Motivatie

 • Om meer mensen in de buurt mee te laten denken over de inrichting van de openbare ruimte en over oplossingen voor het fietsparkeren.
 • Om de gemeente te laten zien dat er meer mogelijkheden zijn.
 • Omdat we wel eens zin hebben in een feestje en met de buurt een probleem aan te pakken.
Fietsfestijn | NMBC

Klik hier om de flyer te downloaden

Ideeënbus:

  Dit is mijn idee voor het fietsparkeren:

  Zien we je op 31 augustus in de bibliotheek?

  Grote hoeveelheid fietsen pal voor bibliotheek:

  Fietsparkeren voor bibliotheek Deventer

  Bijna lege (bewaakte) fietsenstalling pal naast bibliotheek:

  Bewaakte fietsenstalling Deventer Stromarkt - Lamme van Dieseplein

  De ontwikkelingen in het gebied tussen de Stromarkt en Nieuwe Markt (met o.a. de Bibliotheek, EICAS en theater Mimik) trekken veel publiek op de fiets. Ook juicht de gemeente het gebruik van de fiets in de stad toe. Op de website deventerviertfietsen.nl is te lezen waarom: “Fietsen is het vervoermiddel van de toekomst! Het is economisch, duurzaam, goed voor de gezondheid en in een drukke stad als Deventer veel praktischer dan een auto.”

  Dat alles heeft wel tot gevolg dat er ook steeds meer behoefte is aan ruimte om de fiets te parkeren. De uitwerking van het fietsparkeren lijkt een onderbelicht deel van de ontwikkeling. De entree van de Bibliotheek wordt (nog steeds) regelmatig “verrommelt” door fietsen, terwijl er een (bewaakte) fietsenstalling pal naast zit. Voorspelbaar gedrag van fietseigenaren die wellicht liever lui dan moe zijn, maar ook een gebrek aan fietsparkeerruimte voor omwonenden.

  Wat te denken van het theater Mimik straks met de hoofdentree aan de Wellekade en naar verwachting 250 bezoekers op de fiets op een volle avond. Om de stad mooi en comfortabel te houden, dient er in onze beleving ruimte voor het parkeren van fietsen gecreëerd worden.

  Wat zijn je ideeën om het fiets parkeren in het gebied van de Bibliotheek, Grote Kerkhof en Nieuwe Markt met Mimik te verbeteren?

  Wij zijn buurtbewoners met aandacht voor een samenhangende en goed inrichting van de openbare ruimte. We zijn op zoek zijn naar echt goede ideeën om het fietsparkeren de ruimte te geven die nodig is om dit deel van de stad bereikbaar en mooi te houden. De broodnodige aanvulling op de plannen van de toekomstige “Cultuurloper” dus.

  1 Reactie
  • Harry de Boer
   Geplaatst op 09:14h, 18 augustus

   Wellicht wil de wielerploeg Sunweb ook wel meedenken 🙂
   @HarryFTF
   @TeamSunweb
   31 aug organiseren we dit in Deventer, wellicht willen jullie in je thuisstad daar ook naartoe. https://nmbc.nl/nieuws/fietsfestijn/