EICAS in Het Hegius

Museum en woningen in het Hegius

Het pand van het voormalige Alexander Hegius Gymnasium aan de Nieuwe Markt wordt verkocht aan 1618 Vastgoed. Samen met EICAS (European Institute for Contemporary Art and Sciences) wil deze ontwikkelaar een museum voor moderne kunst realiseren in het pand. Daarnaast is er ruimte voor appartementen, kantoren, ateliers en praktijkruimten.
Wethouder Frits Rorink: “Er zijn veel interessante voorstellen gedaan. Het college heeft bij de afweging gekeken naar zowel de geboden prijs als de kwaliteit van het plan. Dit plan is een mooie aanvulling voor de cultuurdriehoek en van meerwaarde voor Deventer als Boeiende Beleefstad.”

Verkoopproces

De gemeente verkoopt vastgoed waar het geen eigen invulling meer voor heeft. Voor de verkoop van het voormalige Hegius, heeft de gemeenteraad verzocht om niet alleen naar de prijs te kijken maar ook naar het plan. Daarvoor zijn criteria meegegeven: prijs, levendigheid, bijdrage aan cultuurdriehoek en Boeiende Beleefstad, en passend binnen het beleid.

Beste inschrijver

Er zijn twaalf inschrijvingen voor het Hegius waarvan tien aan de voorwaarden voldoen om te worden beoordeeld. Een commissie heeft de inhoud van de plannen eerst beoordeeld, los van de prijs. Daarna is de combinatie prijs en plan gemaakt, waarbij 1618 Vastgoed als beste inschrijver uit de bus kwam.

Vervolg

Aan 1618 Vastgoed wordt een koopovereenkomst aangeboden. Het is de bedoeling dat uiterlijk eind augustus het pand wordt geleverd aan de koper. De definitieve gunning, de koopovereenkomst, vindt plaats na de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening door de rechtbank die door het Ida Gerhardt College is aangevraagd.

1 Reactie
  • ClaimYourAim
    Geplaatst op 22:14h, 07 februari

    Mooie aanwinst voor Deventer!