EICAS Nieuwsbrief Juli 2019

EICAS Nieuwsbrief Juli 2019

NIEUWSBRIEF EICAS | JULI 2019

De afgelopen tijd zijn er weer diverse kleinere en grotere stappen gezet op weg naar realisatie van EICAS. Tijd dus voor een nieuwsbrief!

De laatste nieuwsbrief in deze vorm. De komende tijd zal achter de schermen hard worden gewerkt aan een nieuwe website en dito nieuwsbrief. 

VERBOUWPLANNEN HEGIUS GYMNASIUM

Donderdag 27 juni is een nieuwe variant van het ontwerpplan voor de aanpassing van het voormalige Hegius Gymnasium ter goedkeuring aan de Planadviesraad Welstand en Monumenten (PAR) van de Gemeente Deventer voorgelegd. De PAR toonde zich zeer positief; nu rest nog een kleine aanpassing aan een onderdeel van de nieuwe kapverdieping, en dan kan de verbouw/bouw van het Hegius Gymnasium in het vierde kwartaal van 2019 van start gaan.

Het huidige gebouw werd in 1954 voltooid naar ontwerp van architect W.P.C. Knuttel (1866-1974), en kent tegenwoordig de status van gemeentelijk monument. Het gebouw is door 1618 Vastgoed van de gemeente gekocht, en wordt samen met Hans van Heeswijk Architecten herontwikkeld tot het EICAS Museum en 11 bovengelegen appartementen.

Onderstaande visualisatie zal de uiteindelijke realiteit dicht gaan benaderen.